tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kanien kesäasunnot

 

Näin ne kanit sitten meinaavat kesän asustaa. Meinasin tosiaan, että kanit viettävät kesäkuukaudet ulkona yötä päivää, kovin ne ovat  totutelleet ulkona olemiseen näin päivisin. Kaatosateen ja ukkosen yllättäessä toki ne sisälle pystyn ottamaan, mutta onhan niillä pressuja sateen suojina. Pari mökkiä pitäisi nikkaroida lisää ja täyttää ne heinällä että niissä olisi lämmin ja mukava nukkua. Katsotaan nyt, kuinka kauan vielä menee ennen kuin voin ne ulos jättää oikeasti yötäpäivää. Tekisi oikeasti mieli jo nyt toteuttaa suunnitelmat, mutta en vielä kehtaa  jättää niitä ulos yöpakkasten armoille.


Bellalla on toistaiseksi häkkinä kompostikehikoista tehty viritelmä, jossa se on yllättävän hyvin pysynyt karkaamatta. Häkien reunoja se kaivelee, mutta vielä se ei ole päässyt pujahtamaan häkistä ulos - ja hyvä niin. En välttämättä halua juosta pitkäkoipisen kanin perässä ympäri pihamaata. Unski ja Bella kyllä vaihtaa päittään häkkejä vielä, kun Unskille tuodaan puuhäkki sisältä johon tämä jo olemassa oleva kompostikehikkohäkki yhdistetään. Bella sitten pääsee verkkopohjaiseen häkkiin elelemään juuri tuon kaivelemisen takia. Toivon myös, että kanit ovat häkeissään turvassa pedoilta. Täällä päin kun liikkuu kettuja ja ilveksiä, niin varmaan minun pitää ensimmäiset yöt telttailla kanien häkkien vieressä että saan itselleni mielenrauhan! :--D

Mutta näin meillä - millaisia ulkohäkkiratkaisuja teillä lukijoilla on? :)

2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää! Meilläkin kanit asuvat aina koko kesän ulkona 24/7 isossa häkissä ja kovin kyllä tykkäävät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita saa nyt jo maanitella illalla sisälle! :D Tykkäävät häkeissään loikkia, eivätkä millään tahtois tulla nukkumaan sisälle.

      Poista