sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Ajatuksia blogista

Vielä muutama sananen näin alkuun; mikä tarkoitus tällä blogilla oikein on?

Ensisijaisesti tämä blogini on päiväkirja, johon tulen jakamaan pääasiassa jokaisen kanini kuulumisia useamman kerran viikossa. Pääsette seuraamaan matkaani viralliseksi kanien kasvattajaksi "paraatipaikalta", johon sisältyy  aivan varmasti suuria pettymyksiä, mutta toivottavasti edes muutama onnistuminenkin. Blogiin tulen kirjoittamaan aina sen hetkiset fiilikset (...kun epätoivo valtaa mielen) sillä vuodenkin päästä haluan palata vanhoihin blogikirjoituksiin. Periksi en kuitenkaan tule antamaan, vaikka välillä tekisikin mieli heittää hanskat tiskiin ja luopua kaneista. 
 
Kaiken muun rinnalla haluaisin kirjoitella jonkinnäköisiä 'asiatekstejä' koskien esimerkiksi kanien hyvinvointia tai omia huomioitani, mielipidekirjoituksia unohtamatta. Jokakeväiset kaninpoikasia huvin  ja urheilun vuoksi teettävät "kasvattajat" saattavat olla hyvinkin ensimmäinen aiheeni.  Varmasti tulen kirjoittamaan kasvatustavoitteistani sekä kasvattajan vastuusta siinä samalla.

Monta postausideaa on jo mielessäni, jotka haluan lähiakoina toteuttaa (kuvapostausta, videota, kysymyspostausta vastauksineen?). Kun pääsen kanieni kanssa näyttelyissä käymään, niin ehdottomasti näyttelyihin valmistautumisesta sekä itse näyttelytunnelmasta tulee postauksia. Toki jos teillä lukijoilla tulee ideoita, niin niitä saa heitellä tännepäin!
 
Kanit eivät ole tylsiä nurkassa kököttäjiä, vaan niistä saa yllättävän hauskoja kuvia ja sitä kautta monen monta kuvapostaustakin. Kameran käytössä haluaisin vielä kehittyä, joten mikä olisikaan parempi harjoittelukeino kuin omista kaneista kuvien ottaminen! Tuon vanhan Canon EOS 1000D:n tilalle olisi haaveissa ostaa uudempi malli, mutta katsotaan milloin kukkron nyörit löystyvät.

Ja mielelläni otan vastaan risuja ja ruusuja blogista ja kaikenlaisia kehitysideoita! :)

2 kommenttia:

  1. Heippa! Mistä sä ajattelit lähteä hankkimaan jalostuskaneja, ja mitä lähdet hakemaan takaa kun poikasia teetät? Onko joku tietty vartalotyyppi, ulkomuotoluokissa pärjääminen, vai muu? Täällä kuikuilee toinen aloitteleva kasvattaja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässäpä vastauksia sulle :) Oon meinannut vähän alkaa kasvattamaan kluppia värissä sinichinchilla, niitä ei montaa suomessa ole "valmiina". Mulla on pitkä projekti edessä niiden jalostamisessa, kun pitää aloittaa itse "tekemään" niitä eli yhdistellä noita kanilassa olevia kaneja ja hakea muualta sopivia (ja semmoiset on oikeasti kiven alla....).

      Reiska x Donna yhdistelmästä toivon nyt syntyvän poikasia, ja siinä vähän ajan takaa sitä että poikaset perisivät Donnan kropan tyyppiä eikä Reiskan rimpula kroppaa :D Reiskaa olen sanonut 'sporttiseksi', kun Donna taas näyttää oikealta kääpiölupalta. Ulkomuotoluokissa ei varmaan noilla kaneilla pärjätä, mutta kun saan jalostusta eteenpäin ja kivemman näköisiä kaneja, niin joskus ehkä saatetaan sieltä jotain palkintoja kotiin saada :D en yhtään epäile, jos mulla uhrautuu tähän projektiin kymmenenkin vuotta, mutta eipä mulla kiire olekaan :) Sinichinchillan lisäksi meinasin valita jonkun muunkin kasvatettavan värin, mutta sitä en vielä tiedä.

      Ja jos jäi joku vielä mietityttämään, niin kysäse ihmeessä! :)

      Poista