sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Viikkokuulumisia

Donnan muksut kasvavat kovaa kyytiä. Poikasten synnyttyä olin huolissani siitä alkaako Donnahoitamaan ja ruokkimaan niitä kunnolla. Onneksi kaikki on mennyt hyvin, ja pesässä on joka päivä tuhissut tyytyväisiä mönkiäisiä. Niille on tullut näin neljän päivän iässä jo lyhyt samettinen karva, jota olen päässyt ihastelemaan. Jo innolla odotan sitä hetkeä kun poikaset avaavat silmänsä ja alkavat ihmettelemään ympäröivää maailmaa. Donnakin lopetti mulle murisemisen, kun synnytyksestä oli kulunut päivä. Pesän olen saanut tarkistaa ihan rauhassa Donnan valvoessa vieressä tekemisiäni.


Koitin illan hämärtyessä (pimeässä) kanilassa ottaa parempia kuvia uusista tulokkaista, mutta eipä siitä tullut yhtikäs mitään. Valo ei riittänyt alkuunkaan ja kamera alkoi siinä sen takia temppuilemaan.  Josko poikasia raaskisi tulevalla viikolla jo pesästä ottaa kuvattavaksi, että saisin parempia kuvia niistä. Toisaalta mikään kiire kuvien ottamisen suhteen ei ole, mutta kun olisi kiva saada muistoja näin ensimmäisestä poikueesta :-)

Muu kanijengi on ulkoillut ahkerasti joka päivä, ellei lasketa parin päivän sisällä oloa jolloin sää oli sateinen. Vielä itsellä ei anna luonto periksi, että viskaisin ne ulos sateeseen. Sen verran vilakkaa vielä sadekelillä, mutta toki kesällä on sitten eri asia kun on ulkolämpötila ihan eri luokkaa. Tunnin pari ulkoiluajasta aloitettiin ja olen sitä pikku hiljaa pidentänyt tähän nykyiseen ulkoiluaikaan. Oikein hyvin kanit ovat viihtyneet pihalla sen + - 12 tuntia. Odottelen vielä yölämpötilojen nousemista, niin saisivat kanit oikeasti jäädä yöksi pihalle. Pitää sekin siirtymä tehdä jollainlailla porrastetusti, ettei tulisi 'shokkia' kaneille. Ja olisi kyllä kiva löytää halvalla vielä pari ulkohäkkiä lisää, kun on ne poikasetkin tuolla kasvamassa... Donna toivottavasti pääsee loppukesästä vielä rauhassa ulkoilemaan, kunhan poikaset on vieroitettu. Ajattelin kyllä, että kehittelisin jonkun ulkoaitaus-systeemin koko Donnan sakille, että vauvat pääsisivät kasvettuaan tutustumaan ulkoiluun.


Oletteko te harkinneet laittaa kaneja ympäri vuorokauden ulkoilemaan ulos? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti