maanantai 18. toukokuuta 2015

Kesä tulee kohisten!

Aurinko paistaa, sataa vettä kaatamalla ja taas aurinko paistaa. Hetken sää näyttää kesäisemmältä, kunnes taas palaa syksyiseksi sateineen. Toivon, että sateet loppuvat pian ja aurinko alkaa lämmittämään kunnolla. Tietenkin pupujen kannalta on kivempi, ettei mitään 'tappohelteitä' tulisi. Näin vähän viileämmillä keleillä puput tykkäävät hengata pihalla, ja niitä saa todenteolla houkutella illalla sisälle. Pieni sadekaan ei paljoa pupuja hetkauta ja vaikka tänäänkin on harmaa sää, silti laitoin puput ulos. Onneksi pressut ovat keksitty, niistä saa hyvin sadesuojat häkkien päälle.

Tänään olikin pellettipäivä ja huomasin siinä pupujen ruokailua katsellessa, että voikukanlehdet ja muu tuore heinä kelpaa paremmin kuin pelletti. Pelletti jäi siis kakkoseksi alta aikayksikön. Muutenkin vähän heikosti näyttää Excel & Rabbit Royale -sekoitus kelpaavan.  Ja muutenkin jos hakisi seuraavaksi ison säkin Primoa kokeiluun.


Eilen oli tosi nätti sää, joten hetken mielijohteesta otin kameran esille ja otin molemmat poitsut vuorotellen häkeistään kuvattavaksi. Muutama kuva tosin vain onnistui, kun molemmat haistelivat ympäriinsä erilaisia hajuja. Reiska on ollut jo keväästä asti upeassa kesäkarvassa, mutta Unski näyttää kyllä aika sotkuiselta :-D Se tiputtaa todella hitaasti karvaansa, mutta kanila kun on viileä, niin ei voi olettaa sen tiputtavan karvaa ihan hirveitä määriä. Ehkä siinä vaiheessa alkaa karva tippumaan, kun on ulkona öitä myöten.


Pikku pirpanoilla on kohta ikää kaksi viikkoa. Ihan kun ne olisivat vasta eilen syntyneet.... Nyt ne ovat alkaneet avaamaan silmiään! Eilen aamulla huomasin, että kaikista pienimmällä vauvalla oli molemmat silmät auki. Ja tänään suurimmalla osalla oli silmät raollaan. Porukka saa kasvaa vielä ihan rauhassa syyskuuhun asti, jonka olen takarajaksi asettanut uusien kotien etsinnälle. Joko myyn pari poikasta tai etsin niille tosiaan ne sijoituskodit.

Oliko tässä kuvasatsissa lempparikuvia kenelläkään? :-)

2 kommenttia: