tiistai 19. tammikuuta 2016

Kevättä jo odotellaan


Kovat pakkaset ja liikaa lunta. Kanilaankin oli pakko laittaa lämmitin puhaltamaan, kun kanien vesipullot tuppasivat jäätymään. Aamuisin kanilassa oli janoista porukkaa, vaikka illalla vaihtoikin sulat vedet niin yön aikana pullot olivat jäätyneet uudestaan. Nyt lämmittimen ansiosta kanilan lämpötila on ollut n. 5 astetta ja vedetkin ovat pysyneet sulina. Itselläkin on helpompaa käydä kanilassa, kun ei enää syväjäädy ruokkiessa kaneja. Omasta puolestani pakkaset voisivat vaan jo loppua...


Kyllä sitä vaan kevättä odotellaan meidänkin kanilassa. Pitäisi suunnitella uusia ulkohäkkejä kaneille, pedonkestäviä sellaisia. Kovasti haluaisin laittaa kanit kesäksi ulos yötäpäivää, mutta saas nähdä uskallanko. Viime kesäisen ilveksen vierailun (melkein naapurissa) jälkeen kanit olivat visusti sisällä. Kyllä vaan niiden puolesta silloin pelkäsi, enkä uskaltanut jättää niitä ulos ellen ollut itse kotona. Nyt on suunnitteilla sellaiset häkit ja kopit, jotka suojaavat kaneja ulkopuolisilta uhkilta. Pesäkoppejakin pitäisi rakentaa, tai sitten vaan teetätän niitä muualla. 

Olisi mielettömän kivaa saada puput asumaan ympäri vuoden ulkona, mutta siihen liittynee muutama probleema jotka vielä estävät suunnitelman toteuttamista. 


Tämän kuun alussa kanimäärä tippui kymmeneen kaniin - poikasten lähdettyä uusiin koteihin. Sansakin palautui kasvattajalleen kolmen muksunsa kanssa, neljäs muksu sinichinchillan värinen Fenix jäi mulle kasvamaan. Se on ainoa tähän asti syntynyt sinichinchilla kasvatti, mutta toivon mukaan niitä syntynee jatkossa enemmänkin. Kohta odotellaankin kevättalvea, jolloin alan naaraita astuttelemaan. Tilaukseen olen ajatellut laittaa luonnonsinistä, chinchillaa ja sinichinchillaa. Jo aikaisemmin synnyttäneiden naaraiden joukossa on kolme ensikertalaista, jotka ovat omia kasvattejani. Eli loppusyksystä onkin kanilassa jo toinen sukupolvi omia kasvattejani!  

Nyt jatkan sairastelua ja vajoan sängyn pohjalle. Laittakaa toki tulemaan postausehdotuksia, joista haluaisitte täällä blogin puolella lukea! :)

1 kommentti: